Spiga

Ücretsiz (Bedava) Bakım - Onarım Programları

Kendi kullandığım bir kaç tane ücretsiz (tamamen bedava) bakım ve onarım programından bahsetmek istiyorum.
Windows'un kullandıkça, zaman içinde haşat olduğunu ve formatlama gereksinimi duyduğumuzu biliyoruz. Bu programları kullanarak format atma işini bir süre daha geciktirebiliriz. Yazının sonunda programların sitelerini ve download adreslerini bulabilirsiniz.

  • Revo Uninstaller: Revo Uninstaller adından anlaşılacağı gibi -İngilizce biliyorsanız yada azcık bilgisayar ile haşır neşir iseniz anlamışsınızdır.- bir program kaldırma yazılımı.
    XP ve Vista ile uyumlu fakat Vista'da güncellemeleri kaldırmayı desteklemiyor, ileriki sürümlerde buda eklenecektir elbette. Eklenmese bile güncellemeleri neden silmek isteyelim akıl karı bir işlem midir silen var mıdır acaba :)
    Windows'un Program Ekle/Kaldır(XP) yada Programlar ve Özellikler(Vista) uygulamaları yerine Revo ile bir program kaldırdığınızda normal uninstall işlemi yapılır, ardından kurulum dizini, kayıt defteri (registery) taranır, diğer bağlantılı dizinler taranır ve sizden seçim yaparak silmeniz istenir.
    Kısacası dört dörtlük bir kaldırma ve temizlik aracı ayrıca Türkçe dil desteği mevcut.
  • CCleaner: CCleaner tam bir temizlik aracı daha önce kullanılmış tüm dosyaları (internet ve tarayıcı geçmişleri, windowsun gecici ve gereksiz dosyaları, çöğ kutusu vs..) temizleyebilir. Ayrıca kayıt defterinden gereksiz anahtarları ve kısımları temizleme özelliği mevcut. (Tabi ki ücretsiz ve Türkçe)
  • Defraggler: CCleaner üreticilerinin geliştirdiği küçük ama mükemmel bir disk birleştirme yazılımı, aynı CCleaner gibi ücretsiz ama harika bir program.
    Bütün disklerinizi basit ve zahmetsizce düzenleyebilirsiniz.
    Böylece sisteminiz sabit diskinizde aradığını daha kısa sürede bulacaktır.
    Disk birlşetirmenin amacı nedir gerek var mıdır? derseniz. Dağınık bir çekemece ile düzenli bir çekmece arasındaki farka benzetebiliriz, disk birleştirme işini.
  • Recuva: Yine aynı üreticinin geliştirdiği bi program olan Recuva, kazara yada bilerek sildiğiniz dosyaları geri getirmeye yarayan bir yazılım.
    Tabi ki buda ücretsiz bir yazılım. Yalnız bu yazılımı kullanırken dikkat edilmesi gereken bir püf noktadan bahsedeyim.
    Aradığınız silinmiş dosyayı bulduğunuzda başka bir disk üzerine kopyasını alın. Örneğin silinen dosya C:\ sürücünüzde ise bulduğunuzda Recuva kurtarmak için size nereye kayıt yapmak istediğinizi sorar. Farklı bir sürücü içine kaydedin (D:\ yada E:\ yada F:\ gibi)...
Web Adresleri:
http://www.revouninstaller.com - [Yazılım Kaldırma ve Bakım]
http://www.ccleaner.com - [Sistem Temizliği ve Bakım]
http://www.defraggler.com - [Disk Birleştirme]
http://www.recuva.com - [Silinmiş Dosya Kurtarma]


Hepsini birden indirmek isteyenler için son sürümlerini, RapidShare dosya paylaşım sitesine yükledim.
Hepsini indir!...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba;
yazılarımı okuyup, yorum yapmaya zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Eminim ki; yorumlarınız saygı çerçevesi içinde olacaktır.