Spiga

Pardus 2008 Opera 9.50 - 9.51 Flash Problemi


Pardus 2008 de Opera 9.50 yada 9.51 kullanıyorsanız flash player sorununun farkına varmışsınızdır. Her zamanki gibi yine Opera flash konusunda Linux üzerinde sorun çıkarıyor. Bunu sorunu aşmanın başlıca iki yolu var. Ben 1. yöntemi kullanmanızı tavsiye ederim.

Yöntem 1:
libflashplayer.so dosyasını operanın eklenti dizinine kopyalamak. Bunun yapmak için konsoldan şu komutları vermeniz yeterli. Tabiki önce root olmalıyız.

su
cp /usr/lib/nsbrowser/plugins/libflashplayer.so /usr/lib/opera/plugins/


Bu komut /usr/lib/nsbrowser/plugins/ dizinindeki libflashplayer.so dosyasının Operanın eklenti dizinine yani /usr/lib/opera/plugins/ dizini altına kopyalar.
Operayı kapatıp tekrar açın sorun çözülecektir. Flash dosyaları okuyacak, flash yüzünden olan kasma ve göçmeler sona erecektir.

Yöntem 2:
Operanın seçeneklerinden eklenti dizinini değiştirmek. Bunun için şu yolu izleyin.
Araçlar > Tercihler > Gelişmiş Sekmesi > İçerik Menüsü > Eklenti Seçenekleri > altından /usr/lib/nsbrowser/plugins/ dizinini gösterebilirsiniz.
Bu yöntem Operanın ayarlarını bozmanıza yol açabilir o yüzden 1. bana göre daha iyi.

Kolay Gelsin ;)

2 yorum:

  Adsız

3 Ağustos 2008 11:35

bu arada mediapler ve java sorunlarınızıda çözmek isterseniz işte denenmiş çözüm.Kulanıyorum,hiçbir problemle karşılaşmadım.aşağıdaki uygulamayı denemenizi tavsiye ederim.

operayı;tasma pardus yapılandırma merkezi-sistem seçenekleri-program ekle güncelle .... -yeni paketleri göster-opera ve paketleri kur ile kurun,kurulum sonrası adobeflash ve mediaplayer eklentileri olmadığı için flash ve mediaplayer videoları seyredemeyeceksiniz.,bunu düzeltmek için,pardus-programlar-sistem-daha fazla uygulama-dosya kullanıcısı yetkili kullanıcı üzerinden root parolanızı girerek root yetkisi alın;açılan pencerede usr-lib-nsbrowser-plugins kılasörünü açın ve içerisindeki bütün dosyaları sağ tuşla kopyalayın ve bunları usr-lib-opera-plugins kılasörüne (bu kılasör normalde boş olmalı/değilse isterseniz içindekileri boşaltın) yapıştırın.....
operanızın artık flash ve mediaplayer sorunu kalmayacak,böylece firefox un şişme problemini aşmış olacak.,

flash'ların yanısıra MEDİAPLAYER VİDEOLARI (MİLLİYET KOMİK VİDEOLAR,YOUTUBE VİDEOLARI,NTVMSNBC VİDEOLARI) İZLEYEBİLİYOR,YAHOO'DA FREE GAME'LERİ OYNAYABİLİYORUM.


Opera kullanımınızda yararlı olacağını düşündüğüm iki ek bilgi aşağıya çıkarılmıştır (BU BİLGİLER ALINTIDIR,KOLAY ERİŞİM VE ESAS BİLGİ DERLİ TOPLU OLSUN DİYE BURADA DA AÇIKLANMIŞTIR):
1.pardus programlar-internet-konqueror'u açın,menüden;ayarlar-konqueror programını yapılandırını tıklayın,açılan pencerede dosya ilişkilerini-bilinen türler yazan yerde text yazısını tıklayın-açılan listeden html yazısını tıklayın-mevcut pencerenin sağında uygulama tercih sırasında opera'yıda göreceksiniz yukarı taşı düğmesi ile opera'yı en üste alın tamam diyerek pencereleri kapatın.artık kopette vb.kurulu sistem servisleri internette hotmail,gmail vb. posta servislerine otomatik olarak girmek istediğinde firefox'u değil operayı kullanacak.firefox'daki karakter sorunlarınıda yaşamayacaksınız.
2.opera menüsünden;araçlar-tercihler-içerik-eklenti seçenekleri-yolu değiştiri tıklayın...açılan pencerede usr/lib/opera/plugins yazan satırın başında okey kalsın varsa diğerlerindeki işareti kaldırın

  AK

12 Ağustos 2008 12:41

Teşekkürler, gerçekten işe yarayacak bilgiler aktarmışsınız...

Yorum Gönder

Merhaba;
yazılarımı okuyup, yorum yapmaya zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Eminim ki; yorumlarınız saygı çerçevesi içinde olacaktır.