Spiga

IE AntiVirus, PC AntiVirus, Vista AntiVirus 2008 Silme


Bugün bir abimin bilgisayarından IE Antivirus isimli sahte anti-malware (fake anti-malware) yazılımını silmek için epey uğraştım, meğer ne kadar kolay bir yolu varnış, bazen ummadık taş baş yarabiliyor...
Sahte anti-malware programı bilgisayarınıza internetten bulaştıktan hemen sonra kendini kuruyor ve bir daha kaldıramıyorsunuz.
Sürekli önünüze çıkıyor, internet explorer hata veriyor kapanıyor, özellikle anti-virüs siteleri gibi belli başlı sitelerin açılmasını engelliyor ve size bu site güvensiz diye uydurmaca yazılar gösteriyor :) Beni satın alın temizliyeyim diye yalvarıyor :)
Hiç bir güvenlik programının sitesine erişemediğim için gına gelmeye başlamışken, içimden de neden Firefox kullanmazsınız ki diyerek, daldım www.firefox.com adresine... Dördüncü denememde, internet explorer nasıl olduysa hata vermedi ve Firefox'u indirdim, tahim ettiğim gibi IE AntiVirus isimli pislik, Firefox'a hiç bir şekilde müdahale edemedi.
SuperAntiSpyware, Spyware Terminator, Avast, Avira AntiVir ve Kaspersky ile sistemi komple taramama rağmen sonuç hüsrandı. Spyware Terminator bir şeyler sildi ama yinede temizleyemedi.
Daha sonra Google'da arama yapmaya başladım, Allah'a şükür Firefox bomba gibi çalışıyordu.
Şu adresteki şu konu ve program ile karşılaştım. Üstte de dediğim gibi ummadık taş, baş yarabiliyor, sadece yüzeysel tarama ile 3 dakika gibi kısa bir sürede PC Antivirüs tamamen silindi, temizlendi, hatta yok oldu.
1.7 MB lık küçücük program beni şaşırttı, üstte adını yazdığım nice ünlü yazılımlar fosladığı halde Malwarebytes Anti-Malware koca bir pisliği sakince temizledi, sistemi yeniden başlattı ve uslu uslu köşesine çekildi.
Bence tek eksiği gerçek zamanlı korumasının olmaması, ayrıca free (beleş, ücretsiz) bir yazılım. Üst köşesinde Buy Now (Şimdi Satın Al) yazıyor, satın aldığız sürümde gerçek zamanlı korumada var. Satın almaya gerekte yok bence, zaten iş görüyor.

IE AntiVirus, PC AntiVirus, Vista AntiVirus 2008 Nasıl Silinir, Malwarebytes Nasıl Kullanılır?
  1. Öncelikle şuradan MalwareBytes Anti Malware yazılımını masa üstümüze indiriyoruz.
  2. Daha sonra çift tıklayarak kurulum aşamasını tamamlıyoruz.
  3. Program kurulumun sonunda şu ekran geliyor işaretleri kaldırmadan Finish butonuna basıyoruz. Eğer kutucuklarda işaret yoksa işaretledikten sonra Finish butonuna basıyoruz.
  4. Programın veritabanını güncellemesini bekliyoruz.
  5. Veritabanı güncellenince önümüze ana ekran gelicek Perform quick scan seçeneğini işaretleyip Scan butonuna basıyoruz ve tarama bitene kadar bekliyoruz. Bulunan zararlıların sayısı kırmızı yazıyla ekranda gösteriliyor.
  6. Tarama bitince gelen uyarı penceresinin OK butonuna basıp, ardından Show Results butonuna basıyoruz.
  7. Sonuçların hepsi işaretli olarak gelecektir, değilsede işaretleyin ve Remove Selected butonuna basın.
  8. Not defteri açılacak ve size bilgiler (bulunanlar, silinenler, zararlılar vs.) gösterilecektir.
  9. Eğer program silemediği bir şey olursa büyük bir uyarı penceresinde bunu size anlatacak ve sistemi yeniden başlatıp silmek için izin isteyecektir, OK deyin ve bilgisayarınız kapanıp yeniden açılsın.
Gözünüz aydın, hepsi bu kadar :)

Download: http://rapidshare.com/files/131160785/MalwareBytes.Anti.Malware_mbam-setup.exe

5 yorum:

  Adsız

12 Ağustos 2008 11:15

teşekkür ederim.Çok yararlı oldu.spylardan kurtuldum

  AK

12 Ağustos 2008 12:35

İşinize yaradığına sevindim ;)
Geçmiş olsun, hoş ve hoşça kalın...

  Adsız

23 Nisan 2010 12:13

Kardes benmki setup diyor ama önüme hiç bir pencere gelmiyor neden acaba.

  Adsız

29 Nisan 2012 02:14

Merhaba,
Ben, bu devirde bilgisayar konusunda hâlâ acemi kalmışlardandım ve virüslerle baş edemiyordum.Verdiğiniz değerli bilgiler sayesinde bilgisayarımı temizleyebildim. Detayli anlatımınızla hata yapmaya da izin vermemişsiniz.
Çok teşekkürler:)

  Adsız

11 Nisan 2013 05:03

simply Focusing on one strategy and blogging tips for beginners, this is one I commend you
do work on precisely as a great deal as the headline. For starters the internet Marketer necessarily to know their readers budget in
property, scheduled blog posts can be utilized as a
Do-It-Yourself machine-driven blogging proficiency.


My blog Click here

Yorum Gönder

Merhaba;
yazılarımı okuyup, yorum yapmaya zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Eminim ki; yorumlarınız saygı çerçevesi içinde olacaktır.