Spiga

Ücretsiz Güvenlik Yazılımları ile Bilgisayar Güvenliği



Bu başlık altında yazılım kırmadan ve para vermeden, bilgisayar güvenliğinizi yasal olarak sağlamak için gerekli, ücretlileri kadar iyi yazılımların adreslerini verip kısaca tanıtımlarını yapacağım.

Öncelikle kendi tercihlerimden başlayayım , uzun süredir bilgisayar ve internet kullandığım için neyin ne olduğundan epeyce haberim var o yüzden sadece antivirüs kullanıyorum. (+ findovsun gereksiz defenderi)
Kullandığım anti virüs "Avira AntiVir Premium" 6 aylık yasal promosyon keyi ile kullanıyorum. İsteyenler Avira AntiVir kampanyalarını şuradan izleyebilirler.
Yazının devamında programları ve kısaca açıklamaları bulabilirsiniz...


Avira AntiVir

Avira AntiVir
Şu anda en geniş virüs veritabanına ve en iyi virüs tanıma özelliklerine sahip antivirüs olarak biliniyor ve testlerle bunu kanıtlıyor. İsterseniz google ile arama yaparak test sonuçlarına ulaşabilirsiniz...
Temel Özellikleri:
- 250,000 den fazla virüsü tanır, bulur ve yokeder
- Virus Guard özelliği ile internetten indirdiğiniz dosyaların tehlike oluşturmasını önler
makro virüslerini tanır ve onarır.
- Dialer programlarını önler
- Trojan, worm, backdoors vb. zararlı yazılımlara izin vermez
- Kolay yönetilir ve güncellenir
- Boot virüslerini engeller
- Anti-Rootkit özelliği
Tek eksiği Türkçe desteği olmaması, önümüzdeki sene içerisinde Türkçe dil desteği geliyor...
---------------------------------------------------------------------
Avira AntiVir Personal [Ücretsiz]

http://www.free-av.com/en/download/index.html adresinden her zaman indirebilirsiniz.
---------------------------------------------------------------------
Avira AntiVir Kampanyalarını buradaki forumdan takip edebilirsiniz...


BitDefender AntiVirüs

BitDefender
Gayet başarılı bir AntiVirüs testlerde ikinci sırada yer almasıda bunun göstergesi, aynen avira gibi geniş bir veritabanına sahip. Bildiğim kadarıyla Avira ile bir ortaklığı var yada aynı firmanın farklı isimleri...
İsterseniz google ile arama yaparak test sonuçlarına ulaşabilirsiniz...
BitDefender'da maalesef Türkçe değil...
BitDefender Free [Ücretsiz]

http://www.bitdefender.com/PRODUCT-14-en--BitDefender-Free-Edition.html adresinden her zaman indirebilirsiniz.
Ücretsiz sürümde şöyle bir problem var, gerçek zamanlı koruma özelliği bulunmuyor. Yani internetten bilgisayarınıza bir virüs bulaşırsa bu virüsü o anda bulamıyor, virüsü bulup temizlemek için manuel olarak (elle) tarama yapmanız gerekiyor.


AVG AntiVirüs Free

AVG AntiVirüs Free
GriSoft firamasının kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu AVG AntiVirüs Free, 8.0 sürümüyle birlikte içerisine çok kullanılan spyware yazılımınıda almış. Böylece ayrı bir spyware programı kurmanıza gerek kalmıyor.
Bu sürüm ev kullanıcıları için üretildiğinden ağ üzerinden gelebilecek zararlılara karşı pek etkili olmadığı gibi bir söylenti var. Yinede mükemmele yakın bir koruma sağlayabiliyor.
Yakında Türkçe Dil dosyası da çıkabilir.



Avast Home Free

Avast Home [Ev Kullanıcıları için ücretsizdir]
Ticari olmayan amaçlar için ücretsiz bir AntiVirüs yazılımıdır. Ayrıca bir çok dil desteğiyle beraber geliyor Türkçe'de bu diller arasında tabi ki.
Türkçe olması nedeniyle çok fazla tercih ediliyor, ben yinede indirip denemiş bile değilim, Avira'ya değişmem, taki Avira'dan iyi olduğunu kanıtlayana kadar.
http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html Bu sayfadan Türkçe Sürümü seçip indirebilirsiniz, yada alttaki download resmine tıklayarak direk olarak Türkçe Sürümü indirebilirsiniz.



Antivirüs yazılımımızda spyware özelliği yoksa mutlaka bir tane spyware programı kullanmalıyız.


Süper Anti Spyware

Süper Anti Spyware
Süper Anti Spyware Free Edition, binlerce casus yazılımı bulup kaldırabilen çok kullanışlı bir yazılımdır. Benzersiz bir teknolojiye sahiptir ve sisteme bulaşmış, kaldırılamayan birçok casus yazılımı kolayca bulup siler.

Özellikler:
-Hızlı, tam ve sadece belirlenen yerleri tarama özelliği vardır. Böylece taramanızı özelleştirme imkanınız vardır.
-Spyware, Adware, Malware, Trojan (truva atı), Dialer, Worm (solucan), Keylogger, Hijacker gibi birçok zararlı yazılımı tespit eder va kaldırır.
-Kırık internet bağlantılarını tamir eder. Kayıt defterinde değişiklik yapmanıza imkan sunar. Kendi görev yöneticisi sayesinde arkaplanda çalışan tüm işlemleri görebilirsiniz.
-Karantinaya alınmış nesneleri isterseniz silerek tam güvenlik sağlayabilirsiniz. Eğer isterseniz karantinadaki nesneleri geri yükleyebilirsiniz.
-Tespit edilmiş ve kaldırılmış nesneler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.



SpyBot Search & Destroy

SpyBot Search & Destroy
Casus yazılımlar (spyware), reklam yazılımları (adware), hijackerlar ve diğer zararlı yazılımların taranması için kullanabileceğiniz ücretsiz, Türkçe dil desteği buluna faydalı bir program. Language bölümünden Türkçe'yi seçerek programın arayüzünü Türkçeye çevirebilirsiniz. Programı gelişmiş modda çalıştırarak sistem açılışı, host dosyası vb.. ileri düzeydeki alanlara da erişim sağlayabilirsiniz.
Türkçe Dil desteği mevcut...



SpywareBlaster Free


SpywareBlaster Free
Browser, hijackers ve dialerlerden sisteminizi korumak için iyi bir yazılım...

Temel özellikleri:

- ActiveX-temelli spyware, adware, browser hijackers, dialers ve diğer potansiyel tehlikeleri önler.
- Tarama/Temizleme özelliği yoktur.
- Database'inde bulunan ,zararlı içeren sitelere ulaşımı engeller.
- Yeni sürümle birlikte arayüz modern bir görünüm kazanmış ve bir kaç ekstra özellik eklenmiş.
- Internet Explorer ve Mozilla/Firefox için cookie güvenliği sağlar.
- Potansiyel zararlı sitelere karşı internet explorer'e sınırlama getirir.



Spyware Terminator Free

Spyware Terminator Free
Spyware Terminator, tamamen ücretsiz ve gerçek zamanlı casus yazılım korumasına sahip muhteşem bir yazılımdır. Bilgisayarınızı "spyware", "adware", "trojan", "keylogger", "hijacker" ve diğer tehditlerden koruyan Spyware Terminator, gerçek zamanlı güçlü koruması, gelişmiş sistem taraması ve şüpheli dosyaları güvenilir bir şekilde karantinaya alması gibi birçok özelliğe sahiptir.
Spyware Terminator, tamamen ücretsiz olması, internet üzerinden otomatik güncelleme imkanı sunması, belirli zamanlarda güvenlik taraması yapabilmesi ve bir antivirüs görevini de yerine getirebilmesiyle diğer ücretli güvenlik yazılımlardan bir adım önde olduğunu gösteriyor.Ayrıca ayarlar kısmından programı Türkçeye çevirebilirsiniz.
Yazılımın Genel Özellikleri
100% Ücretsiz Gerçek Zamanlı Koruma
Etkin "spyware", "adware", "trojan", "keylogger", "hijacker" ve diğer tehditleri kaldırma özelliğine sahiptir.
Güvenilir Karantina
Tarama sırasında şüpheli dosyalar tespit edildiğinde karantinaya alınır. Spyware Terminator bu tip dosyaların çalışarak bilgisayarınıza daha fazla zarar vermesini önler. Siz sürekli şüpheli dosyaları yeniden gözden geçirebilirsiniz.
Kolay Kullanım
Spyware Terminator, her seviyedeki bilgisayar kullanıcısının casus yazılımları tespit edip eleyebilmesine izin verir. Eğer siz bir programı yanlışlıkla kaldırdıysanız, kolayca geri dönüş yapabilirsiniz.
Elle Yapılan & Zamanlanmış Tarama
Bilgisayarınızı elle veya zamanlanmış taramaya tabi tutabilirsiniz. Tarama işlemi devam ederken isterseniz arkaplanda diğer işlerinizi yapabilirsiniz.
Otomatik Güncelleme
Spyware Terminator, internetten son güncellemeleri otomatik olarak indirir. Bu sayede bilgisayarınız için etkili bir koruma sağlar.



Bir kaç tanede Firewall programına bakalım...


Zone Alarm Free

Zone Alarm Free
ZoneAlarm' ın ücretsiz olarak dağıttığı bu sürümde sadece Firewall (Güvenlik Duvarı) mevcuttur. ZoneAlarm ücretsiz sürümü deneyimsiz kullanıcıların internet saldırılarından korunmaları için yeterli bir çözüm sunmaktadır. Arayüz olarak basittir fakat deneyimli kullanıcılar için çok fazla seçenek sunmamaktadır. Ücretsiz olması ve sistem kaynaklarını fazla sıkıntıya sokmaması ile tercih edilebilir.



Comodo Firewall Pro Free

Comodo Firewall Pro
Internet ve bilgisayar güvenliğinizi sağlayan ücretsiz bir firewall yazılımıdır. Kendine ait veritabanıyla çoğu programı otomatik olarak tanıyıp, SAFE, SPYWARE, ADWARE gibi uyarılar sunarak bilgi vermektedir. Başarılı sayılabilecek bu firewall yazılımının çekirdeği bir Türk mühendis tarafından hazırlanmış olup Türkçe versiyonu da hazırlanmıştır. Program Windows XP ve Windos Vista versiyonlarında çalışmaktadır.
Son sürümlerinde içerisinde HIPS yazılımıda barındırmaktadır.
3.0 sürümünde henüz Türkçe Dil desteği yok, Türkçe için 2.4 sürümünü sayfanın altındaki bölümden indirebilirsiniz.



Agnitum Outpost Firewall FREE

Agnitum Outpost Firewall FREE
Outpost Firewall'ın ücretsiz sürümü, düşük bütçeli sistemler ve Internet erişimine nadiren ihtiyaç duyanlar için temel korunma çözümleri sunar. Temel anlamda bir güvenlik duvarı işlevini görür ve bilgisayarınızı istenmeyen bağlantılardan korur. Anlık olarak bilgisayarınızın ağ ile iletişimini ve bağlantılarını görebilir ve yönetebilirsiniz. İnternette sörf yaparken karşılaşabileceğiniz tehlikelere ve hackerlara karşı tarayıcınızı korur.



Ashampoo Firewall Free

Ashampoo Firewall Free
Ddeğişik yönetim seçenekleri sunabilen ücretsiz bir güvenlik duvarı yazılımıdır. Firewall ihtiyaç seviyenize göre yüksek veya düşük düzeyde kontrol sağlayan bu Ashampoo FireWall ile çeşitli güvenlik kuralları oluşturabilir hatta atak içindeyseniz tüm bağlantıları tek seferde iptal edebilirsiniz.



Ayrıca Link rumuzlu bir şahış şu adreste, güzelce ama açıklamasız olarak ücretsiz güvenlik yazılımlarını toparlamış. Teşekkür ederiz ;)

Antivirüs Yazılımları


Güvenlik Duvarı Yazılımları



Anti-Spyware Anti-Rootkit ve Anti-Trojan Yazılımları


Registry Temizlik Yazılımları



HIPS Yazılımları


Güvenli gezintiler ;) Ayrıntılar yazının devamında...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba;
yazılarımı okuyup, yorum yapmaya zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Eminim ki; yorumlarınız saygı çerçevesi içinde olacaktır.